Friday, September 4, 2015

ขนมปุยฝ้ายแตงโม,แก้วมงกร


ขนมปุยฝ้าย แตงโม,แก้วมงกร
ส่วนผสม
1.แป้งเค้ก 400 กรัม
2.น้ำตาล 2 ถ้วยตวง
3.น้ำเปล่า 8 ช้อนโต๊ะ
4.ผงฟู 2 ช้อนโต๊ะ
5.นมข้นจืดคาร์เนชั่น 405 กรัม 
6.Sp 2 ช้อนโต๊ะ
7.ไข่ไก่ 2 ฟอง
8.กลิ่นมะลิ หรือ วนิลา  2 ช้อนชา
9. สีผสมอาหาร สีเขียว แดง เหลือ อื่นๆ

วิธีทำ
1.ร่อนแป้งผงฟูพักไว้ 
2.ตีไข่กับSP ,ไข่,น้ำ ให้ขึ้นฟู ใส่กลิ่นวนิลา
3.ใส่นมข้นจืดสลับกับแป้งเค้ก จนหมด ใช้ไม้พายคนจนส่วนผสมเข้ากันดี
4.ปิดฝาพักไว้ 30 นาที
5.ใช้ไม้พายคนให้เขากันอีกครั้งแล้วแบ่งใส่สี ตักใส่ถ้วย ทำลายที่ต้องการ
6.ตั้งหม้อให้น้ำเดือดจัด แล้วเบาไฟแล้วเอาไปนึ่งนาน 12-15 นาที

"Watermelon Cotton wool cake"
(Watermelon and Dragon fruit cake)
#Ingredient
1. 400 g. cake flour
2. 2 cups sugar
3. 8 tbsp. water
4. 2 tsp. Baking powder
5. 405 g. Evaporated milk 
6. Sp 2 tbsp
(Ps.Sp=(Ovalet or Emulsifying Agent For Cakes))
7. 2 eggs 
8. 2 tsp. jasmine or vanilla flavor
9. food color green red other. Black sesame
By.Sujitra lw
FB.Thai foods and Bakery's  
#Method
1. Mix flour and baking powder 
2. Beat eggs with the SP, water, until light and fluffy, add vanilla or jasmine flavor
3. Add milk alternately with the flour using a spatula until mixture is well combined.
4. Cover and set aside for 30 minutes.
5. Using a spatula, stir to combine, mix in color 
6. Steam on boiled water. Steam them about 15 - 20 minutes

Ps.Sp=( Ovalet or Emulsifying Agent For Cakes)


 
Thai Foods And Bakery's Blogger Template by Ipietoon Blogger Template